• Telefoon : 0493-490433
  • E-mail : info@kinderdagverblijfziezo.nl

De BSO

In Bakel bieden wij BSO en Peuterwerk aan op OBS De kleine kapitein.

Voor de BSO geldt:

Ahoy Kapiteintje,

Ben jij na een dagje school ook toe om de zeilen even te laten wapperen en rustig aan te meren bij een speeleiland? Een plekje waar jij je uit mag leven? ”Welkom in ons koninkrijk der eigenwijze!” Doe mee aan onze workshops of rust lekker uit in een van onze koningszetels.

Ziezo heet jullie van harte welkom!

Hier mogen we maximaal 20 kinderen opvangen. Na school, of in de vakantie, zorgen wij voor een leuke, gezellige dag vol uitdagingen. De ene keer worden er activiteiten aangeboden met betrekking tot kokkerellen, een andere keer met betrekking tot avontuur, zorgen we voor een heerlijke relaxte wellness-middag na een dagje school, of spelen we een spannend potje lasergame. Ook is er geregeld een kinder-inspraakrondje, waarbij de kinderen zelf aan kunnen geven wat ze graag als workshop aangeboden zouden willen krijgen. De kinderen hebben zelf de keuze om deel te nemen aan de workshops of dat ze liever zelf iets uitkiezen om mee te spelen. Ons doel is dat ieder kind graag naar Ziezo komt en ieder kind ook vrolijk weer naar huis gaat.

Voor het Peuterwerk geldt:

Ahoy Kapiteintje,

Ben jij 2 jaar en toe om op ontdekkingsreis te gaan ?
Wil jij ook op een speelse manier de wereld verkennen?

Deze groep bestaat uit maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 jaar tot 4 jaar. Als je kindje eraan toe is om zijn wereldje te vergroten, doordat hij meer inzicht krijgt in de dingen om zich heen, is de peutergroep een leuk clubje voor je kind. Hierbij wordt het ‘wij’ belangrijker dan het ‘ik’. Elke dag worden er activiteiten aangeboden op hun niveau.

Wij werken met het VVE-programma Uk &Puk. De speelse activiteiten lokken interacties uit, waardoor een rijk taalaanbod ontstaan. Zo kunnen we gericht inspelen op de taalontwikkeling. Daarnaast is er in Uk & PUK aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Uk & Puk biedt peuters tal van uitdagende activiteiten. De kinderen leren spelenderwijs en doen zelf ontdekkingen. Het biedt een doorgaande lijn naar de basisschool toe. In de peutergroep zijn de activiteiten gericht op het stimuleren van de ontwikkelingsdomeinen taal. rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit peuterspeelzaalarrangement wordt aangeboden op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 11.30 uur.